U bent hier: Product overzicht --> Houtje Touwtje voor traditionele houten schuiframen

Maak uw keuze

HappyLift BV
Lemmer

Kantoortijden:
Maandag t/m Donderdag
08.30 - 16.30 uur
Vrijdag
Gesloten  

 

Houd het traditionele schuifraam in ere.

Met het HappyLift systeem Houtje Touwtje® blijft het traditionele schuifraam origineel en wordt het monumentale aanzicht niet aangetast. Speciaal ontwikkelde HappyLift balansveren zorgen voor een soepel te openen schuifraam.


Isolatieglas in een bestaand schuifraam?

Traditionele houten schuiframen worden momenteel massaal voorzien van HR isolatieglas of monumentenglas. Alleen glas vervangen is niet voldoende, ook de tochtwering dient te worden aangepakt.
HappyLift levert speciaal borstelprofiel waarmee een goede dichting is te realiseren.
Om het door isolatieglas zwaarder geworden schuifraam toch gemakkelijk te kunnen openen is het plaatsen van voor deze toepassing speciaal ontwikkelde HappyLift balansveren in de oorspronkelijke kokerruimte een goede oplossing. Het aanzicht van het authentieke touwen en katrollen systeem blijft intact maar de schuifraam gewichten worden vervangen door HappyLift balansveren. De raamkatrollen dienen te worden vervangen door gelagerde exemplaren.  


Schuifraam met dubbelglas

Schuifraam te zwaar geworden?
Met het HappyLift HoutjeTouwtje systeem schuift het raam weer moeiteloos omhoog en omlaag en blijft in elke gewenste positie openstaan.

Geen freeswerk en de montage is eenvoudig.


HappyLift Houtje Touwtje® montage

HappyLift balansveren gemonteerd op de plaats van de oorspronkelijke schuifraam gewichten noemden wij in Lemmer altijd gekscherend: houtje touwtje montage. HoutjeTouwtje® is inmiddels een begrip geworden in de restauratiewereld. Duizenden schuiframen zijn inmiddels al voorzien van dit unieke systeem. 

Na het plaatsen van dubbelglas (isolatieglas) is het schuifraamgewicht  verdubbeld en functioneren de oorspronkelijke raamgewichten niet meer.
M.a.w. het schuifaam is te zwaar geworden en zakt vanzelf omlaag.

Nu is het op eenvoudige wijze mogelijk, zonder freeswerk aan de kozijnen, om de oorspronkelijke raamgewichten te vervangen door HappyLift balansveren. 
Het schuifaam is hierdoor weer gemakkelijk te openen en blijft in elke gewenste positie openstaan.  

HappyLift levert een complete montageset waarmee in een handomdraai de traditionele schuiframen (voorzien van isolatieglas) weer perfect schuiven.
Raamgewicht en schuifhoogte opgeven en binnen enkele dagen beschikt u over een compleet pakket met duidelijke handleiding om de onderdelen te monteren.

De montage vergt weinig tijd en de touwen worden simpelweg aan de balansveren geklikt. Bij gebruik als verhuisraam is het raam eenvoudig zonder gereedschap los te nemen van de veren.

Enkele veerset 4,5 t/m 65kg raamgewicht.
Tandem veerset 65,5 t/m 120kg raamgewicht. 

HappyLift levert ook schuifraamsloten, raamgrepen, kinderveilige raambegrenzers, raampennen, belegschroeven en speciale afdichtprofielen.


Systeem HoutjeTouwtje® tandem 65,5 t/m 120kg raamgewicht. 


HappyLift levert altijd uit voorraad!